2009. 03. 02.

San Antonioi csirke

Valamikor réges-régen volt egy kedvenc éttermünk Fehérváron. Ott ettük ezt rendszeresen, miután az üzletvezető-helyettes barátunk felhívta rá a figyelmünket. Később lekerült az étlapról, de szerencsére nekünk bármikor megcsinálták. Aztán egy jól sikerült Tamás-Zoltán-Nőnap alkalmából az étterem repipia készletének elfogyasztása közben sikerült megszerezni a receptet. (Más receptekre is fény derült, de sajnos csak igen rövid időre. Reggelre a feledés sötét homályába vesztek. Hogy miért nem írtuk le őket? Menjetek el egyszer egy maradékivó buliba, majd megkérdezem utána, hogy ki tudta megmondani hajnali 1/2 3-kor, hogy mi az a papír...)


Hozzávalók 4 személyre:
2 csirkemell
500 gr tészta (én ezt is pennével szeretem, de a hivatalos a spagetti tészta)
1 kis fej fehér káposzta
1 pohár tejföl
1 ek liszt
só, bors, pirospaprika, fokhagyma, olaj


A húst kockákra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. A káposztát csíkokra vágjuk, Hozzáöntjük a húshoz, sózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. A tésztát megfőzzük. A tejfölt elkeverjük a liszttel és a pirospaprikával. Hozzáöntjük a káposztás húshoz, belerakjuk az apróra vágott fokhagymát, egyet forralunk rajta. Belekeverjük a lecsepegtetett tésztát, jól összekeverjük és már tálalhatjuk is. A tetején a reszelt sajt nem ront rajta, de anélkül is fogyasztható. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: