2009. 02. 25.

Spenótos tészta

A spenótos tésztában az a jó, hogy azoknak is ízlik, akik nem szeretik a spenótot. Pedig spenót íze van. Fradi szurkolóknak kifejezetten ajánlott a színe miatt! De a többieknek is ízleni fog. Ráadásul 20 perc alatt elkészül...
Hozzávalók 4 személyre:
2 csirkemell filé (vagy pulykamell, sertés comb, házi sonka, kinek mi van otthon)
1 csomag mirelit spenót kiolvasztva (ha még fagyos úgy is jó, csak akkor lassabban készül el)
500 g tészta (lehetőleg penne)
2 dl főzőtejszín (esetleg tejföl, vagy tej, de krémsajttal is jó)
só, bors, fokhagyma, olaj
Egy nagy serpenyőben felforrósítunk kevés olajat, megpirítjuk rajta a kockákra vágott húst, sózzuk borsozzuk.
Felrakjuk a tésztát főni. A kiolvadt spenótról leöntjük a vizet, és a a spenótot a húshoz öntjük. Addig főzzük fedő nélkül, amíg elfő belőle a maradék lé. Ekkor hozzáöntjük a tejszínt és az apróra vágott fokhagymát. Közben megfőtt a tészta is elvileg, úgyhogy összekeverjük a kifőtt tésztával, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és szerény mosollyal az arcunkon bezsebeljük a dicséreteket.

Nincsenek megjegyzések: