2009. 03. 02.

Barbara sörös csirkéje avagy a színdétázók ideális vacsorája

Lassan egy hete minden nap feltűnik a színdiétát reklámozó cím az aktuális cikkek között. Ezt az irományt már nem is olvastam el, mert az előző két találkozás is elég meghatározó volt ezzel a táplálkozásfajtával. Az első cikk azt írta, hogy egy étkezés alkalmával csak 1 féle színt együnk, a második pedig azt, hogy az a jó, ha mindegyik szín megtalálható a tányérunkon. Erről ennyit...
A recept Barbarától származik, akinek még lógok a mandulás csillaggal, de vígasztal, hogy még soká lesz karácsony... De ígérem küldöm a héten!
A recept igen egyszerű és gyors, ráadásul nagyon finom!



Hozzávalók:
fejenként 2-3 csirke felsőcomb
só, bors, fűszerek
annyi sör amennyi kb. félig ellepi a husikat



A húst ízlés szerint fűszerezzük (leggyorsabb a só-bors-vegeta kombináció), belerakjuk egy tepsibe, ráöntjük a sört, fólia alatt kb. megsütjük, majd a fóliát levéve megpirítjuk.
Érdemes nagyobb adagot készíteni, mert másnap ugyan olyan finom, ráadásul a sör nem párolog el, viszont másnapra szobahőmérsékleten is megkocsonyásodik. Kenyérre kenve...

És hogy jön ide színdiéta? A pirosra sütött husikák mellé raktam a tepsibe nagyobb kockákra vágott vöröshagymát, ami fehér. Köretnek zöldborsós rizst készítettem kurkumával amitől szép sárga lett. A barna szaft, a feketebors darabkákkal szintén hozzájárult a színskála kiteljesedéséhez. És hogy biztosra menjek, az egész lila tányérra került, a rízs pedig kék fedő alatt készült. (Bár az egy másik láboshoz tartozott, de erre is jó volt.) Vacsorázás közben Bridget Jones születésnapi menüjét néztük a tévében a kék levessel és a narancslekvárral. Hiányzik valami?

Nincsenek megjegyzések: