2012. 12. 31.

Ropogós kókusztallér

Gyors, egyszerű, finom, szintén listás.


Ropogós kókusztallér

Hozzávalók kb. 70 darabhoz:
15 dkg kókuszreszelék
30 dkg liszt
20 dkg vaj vagy margarin
10 dkg cukor
1 tojássárgája
15 dkg ét tortabevonó

Serpenyőben a kókuszt zsiradék nélkül megpirítjuk (vigyázat, könnyen megég!), majd kihűtjük.
A lisztet a forgácsokra vágott vajjal, a cukorral, a tojássárgájával és 10 dkg kókuszreszelékkel összegyúrjuk. (Robotgéppel is lehet!) A tésztából 3 cm átmérőjű rudakat sodrunk és kb. 2 óra hosszat hűvös helyen pihentetjük.
A tésztarudakat kb. 5 mm vastag szeletekre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben 200 fokon (3-as fokozat gázsütőben), kb. 12 percig sütjük.
A tortabevonót felolvasztjuk, a kihűlt tallérokat bevonjuk csokival (mokkáskanállal a legegyszerűbb), kb 10 percig állni hagyjuk, majd megszórjuk a maradék kókusszal (bele szoktam nyomni a mélyebb tálkában lévő kókuszreszelékbe). Ha nem várunk vele akkor sem lesz nagy baja, kicsit jobban beleragad a kókusz a csokiba.A csoki mennyisége erős túlzásnak tűnik nekem, elég sok megmaradt, de lehet, hogy másnak jobban fogy.
Egy probléma van csak vele, nekem eddig se kicsi, se közepes, se nagy késsel nem sikerült szépen elvágni. Cérnával se... Ha valaki rájön a titokra szóljon!

Nincsenek megjegyzések: