2008. 10. 20.

Barbie torta



Az unokahúgomnak ígértem egy Barbie tortát a névnapjára. Megnéztem több száz (na jó ez kicsit túlzás, de tényleg csak egy kicsit) képet, elolvastam rengeteg receptet, gondoltam nem lesz ez olyan bonyolult.
1. probléma:
- hol lehet megfizethető áron, normális külsejű Barbie babát kapni, amit utána nem sajnál az ember lánya teljesen összekenni tortakrémmel?
2. probléma:
- létezik olyan, hogy normális külsejű Barbie megfizethető áron?!?!
3. probléma:
- miért nem szereti az amúgy angyali gyermek az olyan ízű tortát, amit nagyon könnyű megcsinálni, mondjuk például a túrósat?

Hála a madaras bolt akciójának sikerült elfogadható babát szerezni gyanúsan olcsón, de legalább van. Közben a torta belsejének problémája is megoldódott, csoki és gesztenye. Úgyhogy TORTÁRA FEL!

Recept:
6 tojás
6 ek liszt
6 ek cukor
Ezekből a szokásos módon piskótát sütünk, lehetőleg 2 tepsiben, hogy vékony legyen.

20 dkg ét tortabevonó
A tortabevonót megolvasztjuk, megkenjük vele a piskótát, feltekerjük, hűtőbe tesszük.

25 dkg mascarpone
4 dl tejszín
2 cs habfixáló
25 dkg gesztenyemassza
20 dkg étcsoki (nem tortabevonó!)

2 dl tejszínt a habfixálóval felverjük habnak, belekeverjük a mascarpone felét és az olvasztott csokit. A másik 2 dl tejszínt szintén felverjük habnak a másik habfixálóval, bele a maradék mascarpone és a gesztenye.

A piskótatekercset felvágjuk szeletekre, kibélelünk egy tálat folpackkal, belerakjuk a karikák egy részét, beleöntjük a gesztenyés krémet, arra a csokis krémet, a tetejére pedig a maradék piskótát. Legalább 2 órára hűtőbe tesszük. Amikor jól lehűlt, akkor kiborítjuk a tálból, beleszúrjuk a közepébe a babát, beborítjuk a marcipánnal, díszítjük és már kész is!

Jó tanácsok:
- a babát is tekerjük be folpackkal
- legjobb, ha fél nappal előbb megcsináljuk a tortát és csak utána díszítjük
- a marcipánt nagyon jól lehet színezni pálinkában feloldott Boleró italporral, a pálinka elpárolog, viszont az italpor ízét lehet érezni valamennyire!

Nincsenek megjegyzések: